Op maat gemaakte illustraties nodig? Dat kan!

Home / Nieuws / Op maat gemaakte illustraties nodig? Dat kan!

“Een kleurrijke stijl. Semi-realistisch en speels.”

En dat is nu exact de reden waarom we verliefd werden op de creaties van illustratrice Yasmine uit Hasselt. Als grafisch bureau zagen we het als een uitgelezen kans om de handen in elkaar te slaan. In dit korte interview vertelt Yasmine meer over haar achtergrond en inspiratie.

 

Wanneer ontdekte je dat je talent had voor tekenen en hier graag mee verder wilde?

“Tekenen is voor mij altijd een hobby geweest. Als kind was ik heel vaak bezig met mijn kleurpotloden. Ik heb dan ook de lagere graad en de middelbare graad op de kunstacademie vervolledigd. Toen ik mijn studies als kinesitherapeut ben begonnen, heb ik het tekenen even uit het oog verloren. Sinds het begin van Corona heb ik het terug opgenomen en merkte hoe hard ik het gemist had. Ik wist dat ik deze manier van creatieve ontspanning niet verloren wou laten gaan en ik ben verder gegaan met het studeren van grafische vormgeving aan de avondschool (SyntraPXL). Ik zou wel zien waar het me bracht en inderdaad je hobby beroepsmatig kunnen uitoefenen is voor iedereen wel een droom.”

Hoe zou je jouw stijl van illustreren omschrijven?

“Een kleurrijke stijl. Semi-realistisch en speels.”


Waarin vind jij inspiratie?

Pinterest is een grote inspiratiebron. Hier kijk ik naar illustraties, foto’s, enz.,… Nog een inspiratiebron zijn gebeurtenissen in het dagelijks leven. De opdrachten die ik krijg van bepaalde klanten geven me ook bepaalde ideeën en inspiratie om een bepaald project uit te werken.”


Welke opdrachten neem je zoal aan?

“Illustraties op geboortekaartjes, in boeken, allerlei postkaarten, kerstkaartjes,… Bijvoorbeeld een op maat gemaakte illustratie voor je bedrijf om bijvoorbeeld je kerst – en of nieuwjaarswensen te delen. Daarnaast maak ik ook graag muurschilderingen.”

Related Posts
Meest recente berichten
icatcher visualgifje future graphics