Designing The Night – tentoonstelling @ ADAM Brussels design museum

Met “Designing The Night” viert het ADAM in Brussel de rijke geschiedenis van de grafische vormgeving van het Belgische nachtleven.

De tentoonstelling bevat een unieke collectie van nooit eerder getoond grafisch werk (flyers, posters,…) van een aantal memorabele clubs en events tussen 1970 en 2000.

We beschouwen het als een eer dat ons “early work” tussen 1990 en 1995 werd geselecteerd ter presentatie van de begin periode van de rave cultuur.

 

Met de komst van de PC kreeg zowel elektronische muziek als grafisch ontwerp een andere dimensie, jongeren konden naar hartenlust hun creativiteit botvieren.

“Deze nieuwe technologieën stimuleerden ook de ontwikkeling van 3D-animaties en futuristische landschappen boordevol fractalen en glitches (..). Ruimteschepen, planeten, futuristische monsters en cyborgs bewoonden deze digitale werelden.
Grafisch vormgever Bart Gijsens is verantwoordelijk voor een behoorlijk aantal van zulke technologieminnende beelden die zo vaak opdoken in de ravescene in het begin van de jaren ’90. Gijsens was promotor en medeoprichter van Rave-Zone Montini in Sint-Truiden (1993-1996) waarvoor hij het artwork voor z’n rekening nam. (..) ” (bron: Designing The Night, Graphic Design of Belgian club culture 1970-2000). 

Een selectie van deze creaties en nog veel meer is te bezichtigen van 1 maart tot en met 29 september 2019 in het ADAM – Brussels Design Museum.

Met dank aan Katarina Serulus, curator van deze tentoonstelling en co-curator van Night Fever. Designing Club Culture 1960 – Today (2018). Deze laatste expositie kan je ook op dezelfde locatie bezichtigen tot 5 mei 2019.

Verwante artikels:  Ontstaan Future GraphicsRave Zone Montini flyers (1993-1996), Katsu flyers (1996-2000) 

Zie hier enkele sfeerbeelden van de openingsavond van Designing The Night:
pictures by Future Graphics.

 

Related Posts
Meest recente berichten
future graphics zomerkuren